A A A
هویت صنفی طلبگی/ رسالت بزرگ حوزه‌های علمیه

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت:آغاز هویت صنفی طلبه، تلقی دقیق و درست معارف، حفظ و تثبیت درست اندیشه‌ها در ذهن و ابلاغ با امانت و دلسوزی معارف الهی به مردم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله جواد مروی در نشست علمی معرفتی با عنوان هویت صنفی طلبه که در مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) برگزار شد، هویت صنفی طلبه را نشأت گرفته از رسالت نبی مكرم اسلام(ص) دانست و رسالت پیامبر را در سه عرصه تلقی معارف الهی از منبع توحید، حفظ و نگهداری معارف الهی و ابلاغ رسالت و تبلیغ این معارف الهی به مردم معرفی کرد.

وی در ادامه رسالت طلبه را در تأسی از رسالت عظیم نبوی دلسوزانه و حریص به هدایت مردم معرفی كرد و افزود: پیامبر اكرم(ص) آنچنان در این تبلیغ و رساندن معارف الهی به مردم حریص و دلسوز بوده است كه خداوند در قرآن نسبت به پیامبر(ص) می‌فرماید «تو اینقدر حریصی در ابلاغ پیام دین به مردم، از اینكه می‌بینی جمعی هدایت نمی‌شوند، به جایی رسیدی كه از شدت غصه برای اینكه مردم به سرمنزل هدایت نمی‌آیند در معرض خطر قرار گرفته‌ای.»

این استاد حوزه در ادامه گفت: آغاز هویت صنفی طلبه، تلقی دقیق و درست معارف، حفظ و تثبیت درست اندیشه‌ها در ذهن و ابلاغ با امانت و دلسوزی معارف الهی به مردم است.

آیت‌الله مروی در بحث تلقی دین در جامعه گفت: ما در حوزه‌های علمیه، بزرگ‌ترین تراث و اندوخته‌ها را برای كیفیت تلقی داریم كه متاسفانه قسمتی از این‌ها در حال منسوخ‌شدن است.

رسالت بزرگ حوزه‌های علمیه

وی افزود: امروز در حوزه‌های علمیه و در بسیاری از اكناف و اقطار دنیا ذهن‌های جستجوگر، پژوهشگر و آماده‌ای داریم كه اگر تلقی معارف را به اینها درست بیاموزیم، رسالت بزرگ حوزه‌های علمیه به خوبی برای نسل آینده ادا می‌شود.

آیت‌الله مروی در بحث عشق به هدف در مسیر طلبگی با تبیین كیفیت عشق و علاقه به طلبگی، وجود آن را در طلاب عامل مهمی برای تحمل سختی‌ها و ناملایمات زندگی دانست و حتی سختی‌های این مسیر را لذت بخش ترسیم کرد.

وی در پایان ضمن تأكید بر رعایت اخلاق و تهذیب در این مسیر از خانواده‌های طلاب خواست كه فضای علمی شایسته‌ای را برای فرزندانشان فراهم كنند و در زمان ازدواج آنان، باید مراقبت كنند تا به فضاهایی قدم بگذارند كه این فضاها مأنوس با شیوه علمی طلبگی باشد.

در این نشست که با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از طلاب و برخی از والدین آن‌ها در مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد برگزار شد، از ۴۲ نفر از طلاب ممتاز هر سه شعبه مدرسه حضرت مهدی(عج) تجلیل به عمل آمد.